Za petak, 18. jun 2010. godine

BEOGRAD, 18. juna 2010. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o predlogu privrednika za prevazilaženje krize i odluci Vlade Srbije da raspusti opštine izmeštene sa Kosova i Metohije, i o kriminalu.

ALO - O fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Nemačke, koja se igra danas popodne govori glumac Velimir Bata Živojinović "Bata: Švabe treba napasti iz vazduha, kao u 'Partizanskoj eskadrili'". "Striptiz u biblioteci!", o snimanju erotskih filomova na radnom mestu u biblioteci Beograda.

BLIC - Pod naslovom "Legija iz zatvora izdaje naloge za likvidacije" o ubistvima svedoka i saradnika zemunskog klana. O predlogu privrednika Srbije za prevazilaženje krize u tekstu "Finansijske institucije oborile dinar". O predstojećoj utakmici reprezentacija Srbije i Nemačke "'Orlovi" će u drugi krug ili na safari".

VEČERNJE NOVOSTI - "Legijine naredbe iz ćelije" - o tome da je Aleksandar Simović u Zabeli primao naređenja od Milorada Ulemeka i prenosio ih Milošu Simoviću. "Sirotinja čeka", o kašnjenju jednokratne pomoći.

DANAS - "Kalinić i Simović dilovali heroin dobijen od Cvetka Simića" o saradnji policija Hrvatske i Srbije na rasvetljavanju ubistava u tim zemljama. "Ne verujem da će biti novih pregovora o Kosovu" za list govori lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković. "Pola miliona građana traži posao" kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović.

KURIR - List o današnjoj fudbalskoj utakmici reprezentacija Srbije i Nemačke piše pod naslovom - "Povratak otpisanih".

POLITIKA - Za list govori predsednik Saveta NBS i kandidat za guvernera Dejan Šoškić "Argentinski model nije za Srbiju. List piše da o odluci Vlade Srbije - "Vlada raspustila opštine izmeštene sa Kosmeta". Pod naslovom "Američki bogataši poklanjaju po pola svoje imovine" o tome da su najbogatiji Amerikanci Bil Gejts i Voren Bafet pozvali milijardere da društvu vrate deo onoga što im je omogućilo da steknu.

PREŠ - O rezultatima najnovijeg istraazivanja rejtinga političkih stranaka "SNS 33,5 odsto, DS 30,2 odsto, iznad cenzusa samo SPS i LDP". "Znam koji su sve političari umešani u ubistvo Đinđića!", o iskazu osuđenog za ubistvo premijera Sretka Kalinića datog policiji Hrvatske.

PRIVREDNI PREGLED - "Spas novi monetarni model", o predlogu privrednika o ekonomskim merama. "Potreban energetski menadžment", piše list. O izjavi predstavnika Srpske napredne stranke pod naslovom "Dnevno gubimo jedan most".

Pogledajte još