REVOLUCIONARNO OTKRIĆE: Tretman koji pomaže ženama da dožive orgazam

Seksualna disfunkcija kod žena (FSD) uključuje probleme sa dostizanjem orgazma, seksualnom interakcijom ili bolom tokom odnosa. Od FSD-a pati 50 posto žena. Međutim, stručnjaci su našli alternativni put za poboljšanje sekusalnog života.

Postoji velika razlika kada je u pitanju dostizanje vrhunca kod muškaraca i žena. Naime, 64 posto žena doživi orgazam, u poređenju sa 91 posto muškaraca, prema Nacionalnoj studiji seksualnog ponašanja u Velikoj Britaniji.

Naučnici sa Univerziteta u Mičigenu pronašli su, kako kažu, malo bizarnu metodu koja povećava seksualni užitak kod žena, intenzivira orgazam, ili dovodi do orgazma žene kojima je do sada bilo teško da ga dostignu.

Oni su svoje testiranje sproveli na devet žena sa FSD-om. Ženama su dati mali elektro šokovi na njihovim zglobovima blizu tibijalnog nerva, kao i u genitalnom području.

Svaka od njih primala je ovaj tretman u trajanju između 12 i 30 minuta jednom nedeljno, a razultati su bili i više nego zadovoljavajući.

Prema zaključcima objavljenim u “Neuromodulaciji”, osam od devet žena potvrdilo je znatno poboljšanje seksualnog života. Rekle su da im više nisu bili potrebni veštački lubrikanti, kao i da su počele da doživljavaju mnogo intenzivnije orgazme.

Naučnici veruju da je to tako zato što je tibijalni nerv povezan sa kičmenom moždinom, koja, potom, prenosi stimulaciju do karlice.

Dr Prijanka Gupta, koja je učestvovala u istraživanju, kaže da ova studija donosi nov, alternativni metod za tretiranje FSD-a, koji nije farmakološki.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.