UNS dobio dolument sa ubicama Ćuruvije

BEOGRAD, 18. juna 2010. (Beta) - Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović izjavila je u petak da je iz diplomatskih izvora dobila dokument koji je prema potvrdi policije autentičan, u kojem se navodi da su ubice novinara Slavka Ćuruvije pripadnici zemunskog klana Mile Luković i Miloš Simović.

Smajlović je na konferenciji za novinare u Beogradu rekla da je u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova dobila potvrdu da je dokument sa iskazom Nenada Ilića, osuđenog za učešće u atentatu na lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, autentičan, da niko sedam godina nije pokušao da istaži te navode, a ni da obavesti javnost.

Smailović je zatražila podršku medija da se izvrši pritisak na nadlezne organe da istraže zašto su skrivani podaci o jednom od njavažnijih političkih ubistava i zašto iskaz nije proveren.

Skupština Srbije bi trebalo da osnuje posebno telo koje bi prekinulo ovu zaveru ćutanja i istražilo ubistvo, jer, kako je Ljiljana Smailović, ne bi trebalo da je vode oni koji su na te indicije bili gluvi i nemi sedam godina.

Pogledajte još