KATARINA OKSENBERG PREŽIVELA PAKAO: Dok je pokušavala da izvuče naslednicu iz kandži sekte, ćerka princeze Jelisavete strahovala je i za svoj život

Glumica Katarina Oksenberg, kćerka princeze Jelisavete Karađorđević, nakon što je uspela da izvuče ćerku Indiju iz kandži zloglasne sekte, kaže da je strahovala i za svoj život.

Katarina je sa Indijom prvi put otišla na seminar NXIVM sekte koji je održan 2011. godine u Kaliforniji, misleći da je reč o kursu biznis veština. Ubrzo je shvatila o čemu se zapravo radi, ali Indija je tada već pala pod njihov uticaj.

Kako kaže, nije imala pojma kroz šta prolaze mlade žene koje su članice sekte, ali kada su joj objasnili da funkcioniše na priincipu "rob-gospodar", znala je da kćerku mora što pre da izvuče odatle.

Shvatiila je da se čitava organizacija zasniva na obmanama, lažima i manipulaciji i odlučila da se bori za svoje dete. Katarina ističe da je u tom periodu preživela pravi pakao, prenosi britanski San.

- Sve je počelo kada mi se obratila žena koja je uspela da izađe iz sekte. Objasnila mi je dinamiku dešavanja, da je postojala hijerarhija i da su žene regrutovane pod izgovorom da su uključene u žensku zajednicu za osnaživanje (DOS).

Da bi postale deo sekte, devojke i žene su morale da podnesu neku žrtvu, poput obnaženih fotografija ili snimaka u kojima su govorile o članovima svojih porodica, zbog koje bi se kasnije kajale ukoliko ih organizacija razotkrije.

- Kada bi ih Kit Rejnijer, vođa sekte, želeo za sebe, zbog sopstvenog seksualnog zadovoljstva, devojke bi bile stavljane na veoma stroge dijete, kako bi izgubile između 500 i 800 grama dnevno, što je gladovanje. Svaka od robinja bila je obavezna da regrutuje još pet, šest devojaka, tako da se cela stvar širila veoma brzo.

U borbi za svoje dete, Katarina je saznala da su devojke bile zatočene u ćelijama za robove i da su im noge i ruke bile vezane. Kada bi pokušale da se izbave iz okova, za to bi im trebalo 30 do 40 minuta.

Glumica se nakon tog saznanaja povezala sa Frenkom Parlatom, bivšim predstavnikom za štampu NXVIM, koji se prvi okrenuo protiv ove grupe i razotkrio je.

Udruženim snagama radili su na prikupljanju što više dokaza koji bi doveli do hapšenja Rejnijera, zbog čega su oboje rizikovali svoje živote. Tokom tog perioda, dobili su veliki broj pretnji zato što su želeli da razotkriju kult i pomognu ženama da izađu iz njega.

- Bila sam upozorena da ne idem u Meksiko jer bi me ubili. Dobijala sam preteća pisma meksičkih advokata i meksičkog državnog tužioca koja je izdao Emiliano Salinas koji vodi NXIVM Meksiko. Oni su me optužili za prevaru i iznuđivanje.

Katarina i Parlat zaustavili su veliki broj žena da se priključe sekti kada su počeli da je razotkrivaju.

Kad su prikupili dovoljno dokaza, slučaj su prijavili nadležnima, a u martu ove godine Rejnijer je uhapšen. Ubrzo nakon toga uhapšeni su i drugi čelnici kulta.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: TODAY - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još