Dragićev advokat najavio tužbu protiv Dinkića

BEOGRAD, 20. juna 2010. (Beta) - Advokat Vladan Batić najavio je u nedelju da će podneti tužbu protiv Mlađana Dinkića zbog navodnog nanošenja višemilionske štete firmi njegovog klijenta Mileta Dragića optuženog u aferi "Pancir".

U saopštenju povodom prvostepene odluke Osnovnog suda u Zrenjaninu kojom je njegov klijent oslobođen optužbi za zloupotrebe, Batić je optužio ministra ekonomije Dinkića zbog toga što, kako je naveo, dozvoljava sebi da kritikuje odluku suda.

Dragić je bio optužen da je prilikom zaključenja ugovora između svog preduzeća, kao isporučioca i Ministarstva odbrane Srbije i Crne Gore kao naručioca, a koje je zastupao načelnik uprave za snabdevanje pukovnik Mile Bogdanović, naveo veću cenu maskirnih sredstava za iznos od 6,7 miliona evra.

"Nakon pravosnažnosti presude biće podneta tužba za naknadu višemilionske štete koju je pretrpela firma "Proizvodnja Mile Dragić", a pre svega njeni radnici i njihove porodice", rekao je Batić i optužio Dinkića da je "kreator" afere Pancir.

Pogledajte još