Ilićev iskaz dostaviti Specijalnom tužilaštvu

BANJALUKA, 20. juna 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da će iskaz Nenada Ilića, u kojem se navodi da su pripadnici "zemunskog klana" učestvovali u ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa i Evropljanina Slavka Ćuruvije, dostaviti Specijalnom tužilaštvu Srbije.

"Dogovorio sam se sa specijalnim tužiocem da se taj iskaz dostavi Specijalnom tužilastvu kako bi se ispitale sve okolnosti", kazao je Dačić novinarima u Banjaluci, gde boravi u jednodnevnoj poseti.

On je dodao da je policija u vreme kada je dobila Ilićev iskaz smatrala da "istraga vodi na drugu stranu i da je to bio jedan jedini iskaz koji je, možda, ukazivao na taj smer".

"Postojali su drugi iskazi, koji su ukazivali na neka druga imena, koja su ranije spominjana u javnosti", kazao je Dačić.

Predsednik Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je da je diplomatskim putem dobila iskaz koji je policiji dao Nenad Ilić, osumnjičeni za neuspeli atentat na Vuka Draškovića, u kojem on navodi da je u jednom razgovoru, kojem je prisustvovao i Miloš Simović, Mile Luković rekao da su u ubistvu Ćuruvije učestvovali pripadnici "zemunskog klana".

Pogledajte još