U Muzeju afričke umetnosti održano veče posvećeno Nelsonu Mandeli

U beogradskom Muzeju afričke umetnosti održano je tematsko veče povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja Nelsona Mandele, kao i promocija engleskog izdanja knjige "Mandelin kod" autora dr Vesne Jugović de Vinče.

Foto: Promo

Svoj poslednji intervju, veliki afrički i svetski lider Nelson Mandela dao je upravo srpskoj novinarki Vesni Jugović. Nesvakidašnji, težak ali uzbudljiv i iznad svega poučan život ovog čoveka za koga je rečeno da je "div dva veka" i ikona borbe za slobodu ne samo afričkog kontinenta već i celog čovečanstva, kao i njegovi životni principi, delanje i njegov kodeks liderstva, bili su tema ove knjige.

Foto: Promo

"Mandelin kod" nedavno je objavljen u izdanju Međunarodne fondacije za održivi mir i razvoj i Zavoda za udžbenike iz Beograda.

Foto: Promo

U punoj sali Muzeja orila se "Himna Africi" u akapela izvođenju benda "Glas, ne žice", a potom su, u panel-diskusijama učestvovali ambasadori Alžira i Palestine, Abdelhamid Šebšub i Mohamed Nabhan, nekadašnji jugoslovenski ambasador u afričkim zemljama Danilo Milić, direktor Color press grupe Robert Čoban, direktor Zavoda za udžbenike Dragoljub Kojčić, i autorka – Vesna Jugović de Vinča.

Foto: Promo

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo/Dragan Todorović

Pogledajte još