Uzdrmana ekipa Francuske želi pobedu

BLUEMFONTEJN, 21. juna 2010. (Beta-AP) - Fudbalska reprezentacija Francuske, čiji igrači su u nedelju napustili trening zbog neslaganja sa selektorom Remonom Domenekom, igra u utorak protiv Južne Afrike utakmicu trećeg kola A grupe Mundijala, a obe ekipe imaju samo teoretske šanse za osminu finala.

I Francuska i Južna Afrika su u prva dva kola zabeležile po jedan remi i poraz. "Trikolori" su, ipak u težoj situaciji, zbog unutrašnjih problema.

Sve je počelo svađom napadača Nikole Anjelke i selektora Domeneka, nakon čega je fudbaler Čelsija izbačen iz reprezentacije. Nakon toga Domenek se na treningu posvađao sa kondicionim trenerom, koji je napustio trening, usledio je odlazak igrača sa terena, a sve to snimile su brojne kamere francuskih i drugih medija.

"U ovom trenutku trebalo bi da sedim u svojoj sobi i opuštam se, ali nije tako. Tužan sam zbog toga. Imamo vrhunske igrače, a ne možemo da prođemo prvi krug na Svetskom prvenstvu. To je neprihvatljivo", izjavio je kapiten Francuske Patris Evra.

Pogledajte još