Zaštićena svedokinja na suđenju Tatonu

BEOGRAD, 21. juna 2010. (Beta) - Zaštićena svedokinja rekla je danas na suđenju za teško ubistvo francuskog državljanina Brisa Tatona u centru Beograda prošle godine, da je videla kako mladića iz Francuske udaraju i pale bakljom po licu ali da nije videla momenat kada je bačen niz stepenište kod garaže na Obilićevom vencu.

Zaštićena svedokinja A1, prva u ovom postupku, svedočila je pred Višim sudom u Beogradu, iz posebne prostorije uz modifikovan glas o napadu na francuske navijače 17. septembra 2009. godine kada je Taton brutalno pretučen a nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici.

Ona je navela da je bila u jednom od kafića kada su dva momka koja su sedela u kafiću pored iznenada skočila i rekla: "brate pocelo je, idemo", dodajući da je od nekih mladića koji su bili tu čula da su oni bili vođe navijača.

"Tuča je već počela, oni su izleteli kroz izlog kafića rušeći stolove i stolice i uleteli u masu", posvedočila je ona opisujući ih kao krupne momke od kojih je jedan imao tamnu kosu i crnu majcu, a drugi svetlo smeđu kosu i belu majcu na sebi.

Članovi grupe od 14 optuženih, okrivljeni su za krivično delo teško ubistvo. Optuženi Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća su u bekstvu i njima se sudi u odsustvu.

Pogledajte još