Gebruder Weiss organizovao transport umetničkih dela iz celog sveta za 57. Oktobarski salon u Beogradu

Oktobarski salon je reprezentativna međunarodna manifestacija iz oblasti vizuelnih umetnosti, čiji je osnivač i pokrovitelj Grad Beograd. Počeci Oktobarskog salona sežu u daleku 1960. godinu, kada je ustanovljen kao godišnja izlozba najboljih ostvarenja u oblasti likovne umetnosti. Ovogodišnji 57. Oktobarski salon, održava se u Beogradu od 14. septembra do 28. oktobra pod nazivom "Lepota kakofonije". Umetnici iz celog sveta izlagaće svoja dela, kako bi predstavili presek umetničke scene u svetu i njenu trenutnu karakteristiku, a to je različitost.

Galerije Kulturnog centra Beograda (Galerija Podroom, Likovna galerija, Galerija Artget), Galerija Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), zgrada Muzeja grada Beograda, U10 galerija i Remont galerija biće mesta na kojima će se održati 57. Oktobarski salon.

U otvorenom postupku za javnu nabavku usluga, kompanija Gebruder Weiss je dobila posao. Kao vodeći lider u oblasti transporta i logistike, organizovan je drumski i avio transport umetničkih dela iz celog sveta. Ukupna vrednost umetničkih eksponata iznosi 5.000.000,00 EUR.

- Transportovati tako vredna umetnička dela iz celog sveta je jedan složen logistički proces koji zahteva veliku pripremu i poslovnu strategiju. Sa efikasnom strategijom i uslugom iz jedne ruke, pružili smo neophodnu podršku našem klijenatu. Naši stručnjaci uz pomoć profesionalnih analiza i preciznog planiranja razvili su rešenja za lanac snabdevanja u skladu sa individualnim zahtevom klijenta. Veliki broj turista mahom posećuju Beograd zbog izložbe koja ovaj put okuplja 72. umetnika iz celog sveta i drago nam je da smo mi kao kompanija bili jedni u nizu kako bi se i ove godine održao tradicionalni pedeset sedmi po redu Oktobarski salon. Ceromonija svečanog otvaranja 57. Oktobarskog salona u Muzeju grada Beograda, biće upriličena u subotu 15. septembra u 20 časova i ovim putem pozivam sve sugrađane da posete izložbu i uživaju u njoj - rekao je vođa projekta Nikola Vasiljević – direktor međunarodnog transporta u kompanij Gebruder Weiss Srbija.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još