Kolarovo prednostima ekipe Srbije

JOHANESBURG, 22. juna 2010. (Beta) - Levi bek fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov ocenio je da će činjenica da Australiji treba ubedljiva pobeda u meču poslednjeg kola Grupe D Mundijala u Južnoj Africi, biti prednost Srbije u tom susretu.

"To njihovo 'moranje' je dobra stvar za nas, jer će morati da nas napadnu, pa ćemo mi imati više prostora za kontranapade", rekao je Kolarov izveštačima srpskih medija u Johanesburgu.

"Zna se šta utakmica protiv Australije znači našem narodu, zato i sada osećamo pritisak, ali smo dovoljno zreli da ga iznesemo i izborimo se sa njim... Nemamo tremu, spremni smo za utakmicu koja nam mnogo znači. Sve zavisi od nas. Idemo na pobedu. U dobroj smo poziciji i imamo priliku da ostvarimo odličan rezultat", dodao je.

Kolarov bi trebalo da bude jedan od igrača koji će iskoristiti najveću slabost koju je Australija iskazala na dve dosadašnje utakmice Mundijala, a to je igra po bokovima.

"Bekovi im igraju dosta napadački, često idu napred, pa se dešava da ne uspeju da pozadi zatvore prostor", rekao je Kolarov svestan šanse Srbije koja se za duel sa Australijom pripremala prijateljskom utakmicom sa Novim Zelandom.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.