NIJE SAMO DONIRAO NOVAC: Nemanja Matić učinio mnogo više za Dukija, njegov potez oduševio Srbiju!

Najbolji srpski fudbaler Nemanja Matić ne samo da je donirao 70.000 evra za lečenje malog Dušana Todorovića (4), nego je svojim imenom i autoritetom isposlovao da bolnica u Barseloni primi Dukija na terapiju dva dana pre no što su pare formalno mogle da legnu na račun klinike u Španiji.

Prijatelji Nemanje Matića, koji su upućeni u celi tok drame, ispričali su kako se sve odvijalo.

- Nemanja je zvao porodicu i pitao koliko je novca potrebno. Rečeno mu je da se radi o 70.000 evra. Uplatio je već u subotu, ali je nastala drama jer novac leže na račun bolnice tek u ponedeljak. Nemanja to nije primio skrštenih ruku, već se rastrčao. Svojim imenom, autoritetom i velikom platom, budući da je zvezda Mančester junajteda, založio da bolnica dobije garancije da su pare uplaćene. Izašli su mu u susret, Vlada Srbije je dala avion i mali Dušan je stigao u Barselonu dva dana pre no što je novac legao - kaže izvor.

Drama se odvijala u subotu, 15. septembra. Tog prepodneva je u Fondaciji "Podrži život" saopšteno da su putem donacija prikupili 119.391 evro, a da je anonimni donator uplatio ostatak novca, odnosno 71.921 evro, direktno na račun klinike.

- Veliki deo novca je uplatio donator iz inostranstva. On je insistirao da novac uplati direktno klinici - rekao je Ratomir Antonović, upravitelj Fondacije.

Identitet anonimnog donatora, srpskog fudbalera Nemanje Matića, otkrio je danas u potresnoj poruci Aleksandar Todorović, otac malog Dukija, koji mu je pritom još jednom javno izrazio veliku zahvalnost.

Prvi simptomi Dukijeve bolesti javili su se pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u krvi. Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta "strano telo", posle čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor.

Posle biopsije Dušan je dobio je hemioterapiju, što je uticalo na to da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše. Prva operacija urađena je u eksperimentalnoj klinici "Sent Džud" u Memfisu, u SAD. Posle toga je lečenje nastavljeno u Srbiji, gde je urađena transplantacija koštane srži u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde je Dušan primio i hemioterapije.

Tumor se, međutim, vratio i Dušan je morao hitno da ode u kliniku u Barseloni na dodatnu dijagnostiku, testiranje i analizu krvi, ali i da primi dva ciklusa hemioterapije i imunoterapiju.

Borba se nastavlja! Mali Dušan je ujedinio celu Srbiju koja misli na njega i nada se izlečenju.

Izvor: Blic.rs
Foto: nemanjamatic/Instagram

Pogledajte još