MAJKA I OČUH SU JE PUŠTALI DA SAMA ODLUČUJE: Anja Mandić otvoreno o privatnom životu

Anastasiju Mandić publika će od ove jeseni gledati u nekoliko serija, a kako kaže, svaka uloga je različita i veliki izazov za nju.

- U dramaturgiji su zastupljeni više muški likovi nego ženski. Ne mogu da kažem da mi se posrećilo sada, nego je sve išlo postepeno. Moja misao je da sve dolazi u svoje vreme. Nigde ne treba žuriti. Prosto sam presrećna što je serija “Jutro će promeniti sve” došla u moju biografiju baš sada kada sam zrela da igram mamu. Kada igrate roditelja morate da se setite kroz šta ste prolazili kada ste bili dete. Dobro je napisana uloga, tako da imam prostora za igru - kaže Anja, koja je u detinjstvu bila okružena umetnicima.

Njena majka Oganjanka Ognjanović je glumica, dok joj je očuh bio istaknuti dramski umetnik Miloš Žutić.

- Svi roditelji, bez obzira na to čime se bave, imaju očekivanja od svoje dece. Najteže je odoleti tim očekivanjima i raditi ono za šta mislimo da jesmo. Mislim da je sve breme, jer se svaki roditelj pita da li je moje dete za to? Da li da ga pustim da ide tim putem? Šta ako pogrešim? To su se pitali moji roditelji, to ću se pitati i ja. Mislim da je to normalno, ne želim ništa da mistifikujem.

Na pitanje od koga je više tražila savete, od mame ili od očuha, Mandićeva ističe:

- Veliki ljudi, ostvareni, puštaju te da sam nađeš put. Kada sam pitala za pomoć nikada nisam dobijala konkretan odgovor. Puštali su me da sama tragam, na tome sam im beskrajno zahvalna.

I kao što kaže nova serija, i Anastasija priznaje da se često budila sa mislima da će “Jutro promeniti sve“.

- Prva asocijacija na taj izraz je trenutak pred ispite. Dođe jutro pred odlazak na fakultet i onda ne znate kako će taj dan da se odvija. Što se tiče serije istog naziva, mislim da je ceo tim, koji uključuje sve glumce i producente, napravio ozbiljan i veliki posao, koji će svako sa zadovoljstvom gledati - kaže glumica.

Oseća da ima veliku odgovornost i kada je u pitanju odrastanje njenog sina Andrije, kojeg ima iz braka sa pokojnim glumcem Miloradom Mandićem Mandom.

Naslednik joj, kako kaže, postavlja mnoga pitanja, a kako mama smatra - roditelj ne mora da zna odgovor na baš svako.

- Obaveza mi je da sa svojim detetom zajedno dođem do određenog rešenja, a sada me najčešće pita: “Šta će mi škola?” s obzirom na to da je počela školska godina. Kažem mu da je to potrebno zbog obrazovanja - prepričava Anja.

Izvor: Blic.rs
Foto: anjuta_mandic/Instagram

Pogledajte još