Španija za brzu integraciju Srbije u EU

BEOGRAD, 23. juna 2010. (Beta) - Španija će nastaviti da se zalaže za brzu integraciju Srbije u Evropsku uniju i nakon mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, poručio je šef španske diplomatije Migel Anhel Moratinos (Miguel Angel Moratinos).

U razgovoru sa predsednicom Skupstine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović u Madridu, ministar spoljnih poslova Španije je poručio građanima Srbije da im je Španija prijatelj na putu kojim Srbija nepovratno ide ka EU, saopštio je srpski parlament.

Španija je jedna od pet zemalja članica EU koje nisu priznale nezavisnost južne srpske pokrajine i predsednica srpskog parlamenta je zahvalila na principijelnom stavu podrske naporima Srbije da ocuva svoj teritorijalni integritet i suverenitet na celini svoje teritorije, u granicama priznatim u UN, piše u saopštenju.

Đukić-Dejanović i Moratinos razgovarali su o evropskim integracijama Srbije i predsednica srpskog parlamenta istakla je poseban značaj angažovanja Španije, jer je upravo u vreme španskog predsedavanja EU otpočet proces ratifikacije ŠP-a sa Srbijom.

Pogledajte još