OSMI MEĐUNARODNI FESTIVAL DOMAĆIH IGRANIH SERIJA- FEDIS

Osmi međunarodni Festival domaćih igranih serija FEDIS, održaće se 9. i 10. oktobra 2018. u Domu omladine Beograda. Na jedinoj manifestaciji koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope, ove godine učestvuju TV serije iz Srbije: UBICE MOG OCA (2 sezona), MAMINI SINOVI, SENKE NAD BALKANOM, PSI LAJU VETAR NOSI, NEMANJIĆI – rađanje kraljevine, ISTINE I LAŽI, SUMNJIVA LICA (2 sezona), KOMŠIJE (3. sezona), ŠIFRA DESPOT i DRŽAVNI POSAO, kao i tri serije iz regiona prikazane u našoj zemlji: MESO (Republika Srpska), ČISTA LJUBAV (Hrvatska) i KONAK KOD HILMIJE (Bosna i Hercegovina).

Direktor FEDIS festivala NENAD MILENKOVIĆ, najavljuje mnoge novine i odličan festival TV serija ove godine:

- Sa zadovoljstvom mogu reći da festival FEDIS svake godine napreduje. Od ove godine deo smo programa Doma omladine Beograda, dobili smo podršku Ministarstva kulture i informisanja, i posle sedam godina truda i upornosti, s ponosom možemo reći da se FEDIS pozicionirao na mapi događaja od značaja za kulturu, ne samo u Srbiji već i u regionu – kaže Milenković.

Nagrade ZLATNA ANTENA biće dodeljene u 14 kategorija, a o lauretima odlučivaće : Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, Ljiljana Blagojević, glumica, Nadežda Jokić, glavna urednica magazina Story, Meri Bilić, urednica Politike i Nenad Milenković, direktor festivala.

Organizator mafistacije je JUGART produkcija.

Pogledajte još