VREĐALI GA PRED TRUDNOM SUPRUGOM! Dušan Borković "pao" na provokacije protivnika: Udario sam ga, svaki muškarac bi učinio isto!

Srpski automobilista Dušan Borković izvinio se danas što je "naseo na provkaciju" u Monci i udario navijača zbog čega je diskvalifikovan, ali ističe da je jednostavbno bio prinuđen da se brani i da je uveren da bi to na njegovom mestu uradio svaki Srbin.

- Klasična nameštaljka, ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa staze, sve je prljava igra Španaca Mikela Askone. To su mi posle svega rekli i italijanski vozači. Jesam, priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da "padnem" na njihove provokacije, ali ubeđen sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin na mom mestu uradio isto. Ja sam bio tamo sa dve žene, uključujući trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno samo da Srbin ne bude šampion - izjavio je Borković na konferenciji za medije u Beogradu.

On je priznao da je posle trke otišao do kamiona da sa Lesensom "porazgovara" o svemu.

- Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Jesam mu rekao neke ružne reči, priznajem. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Srušio mi je san, bukvalno. U povratku, naleteo sam na njegove navijače, nisam se obazirao na njihova dobacivanja, ali sam bio ljut. Bukvalno sa suzama u očima, jer nisam verovao da sam na ovakav način izgubio titulu.

Kako je istakao, u tom trenutku je čuo kako ga Askona doziva.

- Prišao sam mu i čestitao rečima da je uradio pravu stvar. Ipak, on je nastavio da provocira: "Kakav dobar posao!", "Zašto me udaraš?". Psovao mi je majku, nazivao me pogrdnim imenima. Prišao sam do njega i pitao ga koji je njegov problem. Odgurnuo me je, a osetio sam i da me je neko rancem zakačio po leđima. Udario sam jednog od njih, neću da lažem - istakao je Borković.

On teoretski još može da osvoji titlu, u slučaju da pobedi u Barseloni, ali kaže da su šanse realno male, jedino ako neko "izbaci" Askonu.

- Ako ništa, daću sve od sebe da pobedim i pokažem im da sam najbolji - poručio je Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa u Barseloni na programu je 20. i 21. oktobra.

Izvor: Tanjug
Foto: ducaborkovic/Instagram

Pogledajte još