#BookTalk2018 - predstavljamo vam panel "20 GODINA OD OSNIVANJA KOMPANIJE "Google": Čitaoci, pisci i izdavači u eri "digitalnih urođenika"

Regionalna književna konferencija "Book Talk" - 28. septembra ove godine će po četvrti put u Novom Sadu okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Tema ovogodišnje konferencije su "Godine raspleta" - jubileji globalnih, regionalnih i nacionalnih događaja koji su značajno uticali na naše živote - samim tim i na književnu scenu i izdavaštvo

Predstavljamo vam panel "20 GODINA OD OSNIVANJA KOMPANIJE "Google": Čitaoci, pisci i izdavači u eri "digitalnih urođenika" koja se održava u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

U garaži svoje prijateljice u Menlo Parku u Kaliforniji Lari Pejdž i Sergej Brin osnovali su 4. septembra 1998. kompaniju "Google Inc". Prvi naziv pretraživača bio je "BackRub" a svoje sadašnje ime dobio je pogrešnim spelovanjem reči "Googol" (broj 1 sa 100 nula iza). Danas je "Google" jedna od najmoćnijih kompanija na svetu i inkorporiran je u sve segmente života na celoj planeti. Kako su čitaoci, autori i izdavači na ovim prostorima odgovorili na izazove digitalnog doba. Kada je reč o čitalačkim navikama, šta razlikuje "Bejbi bumerse" (generacija rođena između 1945. i 1964.), Generaciju X (1964-1984) u odnosu na "Milenijalse" (1984-2004) i Generaciju Z (rođeni posle 2004.)?

Učesnici:
Nihad Hasanović, Sarajevo
Sava Damjanov, Novi Sad
Zoran Kolundžija, Novi Sad
Ljiljana Habjanović Djurović, Beograd
Arpad Vicko, Novi Sad
Zoran Hamović, Beograd
Jelena Trivan, Službeni glasnik

Moderator: Gordana Nonin, Novi Sad

U sklopu programa konferencije "Book Talk 2018" u toku je i tradicionalni propratni program kao što je "Nedelja knjige" u autobusima GSP-a, a održana je i turistička tura o znamenitim novosadskim piscima.

Sve detalje vezane za program konferencije ove i proteklih godina možete pogledati ovde:

http://www.color.rs/booktalk2018

Pogledajte još