#BookTalk2018 - predstavljamo vam panel "70 GODINA OD REZOLUCIJE INFORMBIROA - OD “Ne!” STALJINU DO “Da!” PUTINU: Šta su nama Rusi danas?"

Regionalna književna konferencija "Book Talk" - 28. septembra ove godine će po četvrti put u Novom Sadu okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Tema ovogodišnje konferencije su "Godine raspleta" - jubileji globalnih, regionalnih i nacionalnih događaja koji su značajno uticali na naše živote - samim tim i na književnu scenu i izdavaštvo

Predstavljamo vam panel "70 GODINA OD REZOLUCIJE INFORMBIROA - OD “Ne!” STALJINU DO “Da!” PUTINU: Šta su nama Rusi danas?" koja će se održati u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Uvek osetljivo pitanja odnosa naroda sa ovih prostora, pre svega Srba i Crnogoraca - prema Rusiji, isplivava na površinu svakih nekoliko decenija. Od 1921. kada je Kralj Aleksandar primio više desetina hiljada u građanskom ratu poraženih beloarmejaca, preko 1948. kada je Tito rekao "Ne!" Staljinu, do danas kada je Crna Gora u NATO i uvodi sankcije Moskvi a Srbija i dalje vaga između srca koje bi Putina i razuma koji se opredeljuje za Evropsku uniju. Zašto je bilo negodovanja povodom interpretacije Bele Rusije u seriji "Senke nad Balkanom"? Šta su nama Rusi danas?

Učesnici:
Branko Rosić, Beograd
Denis Kuljiš, Zagreb
Ivan Ivanji, Beograd
Mileta Prodanović, Beograd

Moderator: Eržika Pap Reljin, Novi Sad

U sklopu programa konferencije "Book Talk 2018" u toku je i tradicionalni propratni program kao što je "Nedelja knjige" u autobusima GSP-a, a održana je i turistička tura o znamenitim novosadskim piscima.

Sve detalje vezane za program konferencije ove i proteklih godina možete pogledati ovde:

http://www.color.rs/booktalk2018

Pogledajte još