VIMBLDON:Izner i Mahut u istorijskom meču

Posle 10 sati igranja i nezavršenog teniskog meča navijači koji su stojeći pratili tenis na terenu broj 18 navijali su za nastavak vičući "We want more, we want more"! Nicolas Mahut je rekao: "Želim da igram dalje, ali jednostavno ne vidim". A John Izner je dodao: "Ništa poput ovog neće se nikad više dogoditi. Nikad!"

Nikad pre na Vimbldonu, turniru koji je prvi put odigran davne 1877. godine, ni jedan meč - bilo u muškoj, ženskoj ili konkurenciji parova - nije igran duže od 112 gemova, što se dogodilo 1969. godine.

Visoki 25-godišnji Amerikanac Izner , inače 19. teniser sveta, i 28-godišnji Francuz, Mahut, 148. na ATP listi, samo su peti set dosad odigrali u rekordnih 118 gemova. Inače, sama peta deonica meča zasad traje sedam sati i šest minuta.

Čak je i vimbldonski semafor prvi put zakazao pri rezultatu 47:47. Očito neprogramiran za pokazivanje većeg rezultata, jednostavno se ugasio pri rezultatu 48:48.

Ukupno su dvojica tenisera odigrala u meču koji još nije gotov 881 poen, od čega 612 u petom setu.

Pobednika će meč, valjda, dobiti trećeg dana dvoboja, prvi put prekinutog u utorak.

Sportski i teniski spektakl za itoriju koji su u Vimbldonu ponudili Amerikanac John Isner i Francuz Nicolas Mahut zasenio je čak i uzbuđenja na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi u svetskim medijima.


U pitanju je prvo kolo, a pažnja publike bila je kao da je reč o finalu. Niko nije hteo da napusti tribine, a da ne zna ko je pobedio. I ko god da prođe dalje, obojica su pobednici.

I to je pravi primer i sportistima i svima ostalima - kako se treba boriti i šta znači upornost.

Nije kraj dok se ne završi.

J.Kocijan

Pogledajte još