Zvezde tenisa ostale bez teksta zbog meča Isner-Mau

VIMBLDON, 24. juna 2010. (Beta-AP) - Aktuelne i bivše zvezde tenisa bile su zatečene maratonskim mečom Amerikanca Džona Isnera i Francuza Nikolasa Maua koji su ušli u istoriju ovog sporta sa najduže odigranim mečom, iako još nije gotov.

Zaprepašćeni teniseri bili su kratki u svojim komentarima susreta koji traje već dve veceri, a nastavlja se u četvrtak pododne. Endi Rodik je samo rekao "nestvarno", Federer "apsolutno iznenađujuće", dok Venus Vilijams misli da je meč "duži nego maraton".

Susret Isnera i Maua prekinut je sinoć, drugo veče za redom, zbog mraka, nakon 10 sati trajanja, 881 osvojenih poena i 193 asa. Samo peti set je trajao preko sedam sati, a u njemu su teniseri postigli po 59 gemova.

"On je servirao odlično, ja sam servirao odlično. To je stvarno sve što se desilo", objasnio je Isner i dodao da se ovako nešto nikada više neće desiti.

Povodom istorijskog meča izjasnio se i nekadašnji teniski šampion Amerikanac Džon Makenro. "Ja sam iznenađen da ova dvojica još stoje. Može bilo ko od njih da propusti šansu da nastavi turnir, ali će uvek ostati u knjigama istorije", rekao je legendarni teniser.

Pogledajte još