Šarančiću može biti oduzeta imovina

BEOGRAD, 24. juna 2010. (Beta) - Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je u četvrtak da tužilaštvo može da pokrene postupak za oduzimanje imovine bivšeg direktora Javnog preduzeća Železnice Srbije Milanka Šarančića, ukoliko ne bude utvrđeno njeno legalno poreklo.

"Duboko sam uverena da će tužilaštvo i u ovom slučaju odmeriti da li postoji nesrazmera između zakonite imovine i imovine koju Šarančić poseduje i da će na osnovu dokaza pokrenuti postupak za oduzimanje imovine", rekla je Malović novinarima.

Ona je dodala da svi koji se terete za krivična dela mogu doći pod "udar" Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, a da će na osnovu raspoloživih dokaza i dokumentacije postupak svakako biti pokrenut.

Protiv Šarančića i trojice njegovih saradnika koji su uhapšeni 2. juna u Beogradu, Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu zbog sumnje da su kupovinom vozova iz Švedske i Slovenije zloupotrebili službeni položaj i oštetili preduzeće Železnice Srbije za više od 1,2 miliona evra.

Pogledajte još