JEDNOSTAVNIJE NEGO ŠTO MISLITE: Pet načina da podignete svoj libido

Ako u poslednje vreme nemate preveliku želju za seksom iako je između vas i partnera sve u redu i to vas muči, uzmite stvar u svoje ruke i poradite na jačanju libida.

Seksualna želja odnosno libido usko je povezan i sa našim psihofizičkim stanjem i trenutnim zadovoljstvom u vezi, ali naravno može biti i uticaj fizičkih faktora. Zato donosimo nekoliko predloga kako da jednostavno i prirodnim mehanizmima da pojačate libido i osećate se seksi i neodoljivo.

Sunčevi zraci

Da, da, tako je jednostavno. Ako je lep i sunčan dan, dovoljna je šetnja. Sunčevi zraci jedan su od najboljih načina za buđenje seksualne želje jer podstiču proizvodnju vitamina D i obogaćuju telo energijom, a to je i ključna stvar za zdrav libido. Pinealna žlezda, koja se nalazi duboko u našem mozgu, energiju dobija preko svetlosti i tako luči hormon sreće - serotonin koji utiče na naše zdravlje.

Hrana koja prija libidu

Banane imaju mnogo vitamina B koji će vam dati potrebnu dozu energije. Avokado sadrži folnu kiselinu koja će delovati jednako dobro kao vitamin B i dati će energiju i izdržljivost. Orašasti plodovi, pogotovo orasi i bademi obiluju masnim kiselinama pa su između ostalog dobri za bolju proizvodnju hormona. Jaja kao i orašasti plodovi pomažu da hormoni budu u balansu jer imaju vitamine B5 i B6.

Vožnja biciklom

Osim što ova jednostavna, lagana i besplatna aktivnost može podići samopouzdanje i poboljšati fizički izgled, može pomoći i kod povećanja seksepila. Redovnom vožnjokm bicikla poboljšava se i zdravlje kardiovaskularnog sastava što je ključno za veći libido.

Kegelove vežbe

Blagodeti redovnog izvođenja ovih vežbi su brojne. Ženama olakšavaju postizanje orgazma i jačaju njegov intenzitet, umanjuju mogućnost vaginalnog pucanja pri porođaju i brojne ostale dobrobiti. Kod muškaraca Kegelove vežbe doprinose kontroli orgazma, pomažu kod prerane ejakulacije i povećavaju intenzitet erekcije. Njihovo izvođenje je vrlo jednostavno i oba pola ih izvode na isti način. Locirajte mišić kojim kontrolišete mokrenje i zatim ga stisnite. Kontrakciju zadrži 4 do 5 sekundi pa opustite mišić na 3 sekunde. Ponavljajte vežbu 15 puta i tako 3 puta dnevno. Kegelove vežbe dobre su i za libido, a fit vaginalni mišići doprineće i većem užitku.

Joga

Vežbanje joge poboljšava protok energije u telu, čini ga fleksibilnijim, pojačava seksualnu želju i omogućava bolji protok krvi. Joga čini celo telo bolje balansiranim. Bolja cirkulacija znači više krvi u genitalijama, dok više kiseonika u krvi ujedno osigurava bolji fokus. A tek kakve sve prednosti u vođenju ljubavi ima gipko telo!

Izvor: Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.