Krivične prijave protiv direktorke i službenika pošte

BEOGRAD, 25. juna 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da će protiv direktorke pošte u Boru i još dvoje službenika biti podnete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja pred održavanje lokalnih izbora u toj opštini.

"Policija je prikupila sve dokaze i tužiocu će podneti krivičnu prijavu", rekao je Dačić novinarima u Beogradu povodom slučaja lažnih uplatnica koje su dobili građani u Boru za plaćanje kampanje Srpske napredne stranke.

SNS je saopštila da su građanima opštine Bor poštari dan pred prošlonedeljne lokalne izbore delili lažno pismo sa logom naprednjaka i uplatnicom kojom navodno predsednik te stranke Tomisav Nikolić traži da im uplate po 1.860 dinara, navodno, zbog velikh troškova kampanje.

Naprednjaci su najavili da će podneti krivične prijave protiv nadležnih i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačić ukoliko taj slučaj ne bude razrešen i odgovorni ne budu uhapšeni. Prema navodima SNS direktorka pošte u Boru Suzana Stojanović nije bila obavestena o tome da je su sistem pošte ušlo nekoliko hiljada takvih pisama, bez žiga i poštanske markice.

Pogledajte još