Svet obeležava godišnjicu smrti Majkla Džeksona

LOS ANĐELES, 25. juna 2010. (Beta) - Obožavaoci Majkla Džeksona širom sveta obeležavaju u petak godišnjicu smrti "kralja popa" koji je umro 25. juna 2009. u 51. godini.

Očekuje se da će se hiljade ljudi i pevačeva porodica okupiti na groblju Forest lon u kalifornijskom gradu Glendejlu na kojem Džekson počiva. Džeksonova majka Ketrin i pevačevo troje dece obeležiće godišnjicu u porodičnoj kući u Gariju u Indijani. U londonskom Lirik teatru otkrivena je spomen ploča u Džeksonovu čast. U Apolo teatru u Njujorku, u kojem su Džekson i njegova braća pobedili na takmičenju muzičkih talenata a potom potpisali ugovor sa diskografskom kućom Motaun rekords, biće održana komemorativna svečanost.

Džeksonovi obožavaoci u Tokiju ostavili su cveće u znak sećanja na pokojnog pevača. Pedesetoro odabranih fanova dobilo je priliku da provede noć među pevačevim stvarima na izložbi u Tokiju. Zatvorenici jednog zatvora na Filipinima obeležiće godišnjicu u subotu, sopstvenom postavkom spota za hit "Thriller". Zatvorenici filipinskog zatvora postali su internet fenomen kada su 2007. snimljeni izvodeći čuveni Džeksonov ples. Majkl Džekson je posthumno postao najprodavaniji izvođač u Velikoj Britaniji, gde je od njegove smrti prodato 4,3 miliona njegovih albuma. To je rezultat bolji od onoga u vreme kada je bio na vrhuncu slave 1980-ih godina. Majkl Džekson umro je od prevelike doze lekova, neposredno pred prvi od 50 povratničkih koncerata koje je trabalo da održi u Londonu. Njegov lekar Konrad Mari optužen je za ubistvo bez predumišljaja, zbog toga što mu je dao jak anestetik propofol kako bi mu pomogao za zaspi.

Pogledajte još