Održana svečana večera u okviru manifestacije "Colours of Malaysia 2018"

U delu programa manifestacije “Colours of Malaysia 2018”, Ambasada Malezije u Beogradu je priredila večeru za predstavnike diplomatskog kora, medija i Prijatelja Malezije, održanu 27. septembra 2018. godine u Radisson Collection Hotelu, Old Mill Belgrade.

“Colours of Malaysia 2018” je petodnevni događaj koji je organizovala Ambasade Malezije u Beogradu u cilju predstavljanja malezijske kulture, umetnosti i kuhinje, kao i promovisanja međukulturne razmene između Malezije i Srbije.

U svom govoru dobrodošlice, otpravnik poslova malezijske ambasade, g. Nik Ady Arman, je naglasio rastući značaj kontakata među ljudima, posebno kroz univerzalni jezik ukusa i kulture.

Predstavljajući retrospektivu ambasadinih napora iz oblasti javne diplomatije u protekle tri godine, g. Nik Ady Arman je izrazio nadu da obraćanje različitim segmentima populacije u više različitih delova Srbije može da posluži kao dobra osnova za buduće razvijanje bilateralnih odnosa između dve zemlje.

Osim kulinarskih specijaliteta, posebno pripremljenih za ovu priliku od strane poznatog malezijskog šefa Dato’ Ismail Ahmada, i tradicionalnih malezijskih plesova u izvođenju ambasadinog kulturno-umetničkog društva Čenderavasi, gosti su takođe imali priliku da osvoje brojne privlačne nagrade ljubaznošću kompanija Air Serbia i Radisson Collection Hotela Old Mill Belgrade kao glavnih partnera manifestacije, kao i nekolicine drugih kompanija i predstavnika lokolne umetničke zajednice.

Foto: Promo

Pogledajte još