U Čačku počeli Dani fotografije Srbije

ČAČAK, 25. juna 2010. (Beta) - U Čačku je danas počela manifestacija "Dani fotografije Srbije" koja će u Domu kulture trajati do 27. juna.

U okviru manifestacije biće održano nekoliko izložbi, predavanja, promocija i video projekcija u raznim oblastima fotografije.

U izložbenim prostorima Doma kulture u Čačku postavljeno je nekoliko izložbi, Republička izložba fotografija, izložba deset najaktivnijih autora u 2009. godii, Savremena fotografija Crne Gore i najbolje novinske fotografaje koje su objavljene u prošloj godini.

Na izložbama digitalne fotografije predstaviće se Dušan Miljanić iz Crne Gore, Branimir Ritonja iz Slovenije i Manolis Mecakis iz Grčke.

U subotu, 26. juna, biće održano nekoliko predavanja - Zorana Blažine iz Beograda na temu "Fotografija i dizajn", Gorana Basarića iz Kanade na temu "Panoramska fotografija" i Nebojše Babića iz Beograda na temu "Modna fotografija".

U okviru manifestacije biće priređena i samostalna izložba docenta fotografije na Fakultetu primenjnih umetnosti u Beogradu Vladimira Tatarevića, kao i promocija monografije Tomislava Peterneka "Život s fotografijom".

Organizatori manifestacije "Dani fotografije u Srbiji" jesu Dom kulture u Čačku, Foto-kino klub Čačak i Foto-savez Srbije.

vbj/bom/dar

Pogledajte još