Vojnici junske klase VS položili svečanu zakletvu

VALJEVO, 26. juna 2010. (Beta) - Načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general-potpukovnik Miloje Miletić izjavio je u subotu u Valjevu da Vojska predstavlja čvrst oslonac u zaštiti teritorijalnog integriteta zemlje i izrazio očekivanje da će neki od vojnika na služenju vojnog roka uskoro postati i profesionalni vojnici.

"Mladi vojnici, polaganjem vojničke zakletve od danas ste i zvanično u stroju VS. Stoga je ovaj častan čin na ponos vama, vašim porodicama i našem narodu. Polaganjem zakletve služite uzvišenom cilju - sigurnosti i ugledu Srbije i građana koji u njoj žive", rekao je Miletić na zakletvi junske klase, a prenosi sajt Ministarstva odbrane (www.mod.gov.rs).

U govoru vojnicima Četvrtog centra za obuku u Valjevu, među kojima je bilo i 16 devojaka, Miletić je ukazao da VS završava proces profesionalizacije, nakon čega će dužnosti obavljati isključivo profesionalni vojnici.

"Za naš narod odbrana otadžbine uvek je predstavljala svetu dužnost, pravo i čast. Potvrda toga je i visok odziv regruta u junskom roku, veliko interesovanje mladih za profesionalno služenje vojske, ali i rezultati školovanja na vojnim obrazovnim institucijama", rekao je on i izrazio uverenje da će i neki od sadašnjih vojnika izabrati vojni poziv.

Vojnici junske generacije u subotu su položili svečanu zakletvu u centrima za obuku VS u Somboru, Valjevu, Jakovu, Leskovcu i Zaječaru, u prisustvu predstavnika vojske, roditelja, rodbine i prijatelja i predstavnika lokalne samouprave, SPC i organizacija koje neguju tradicije oslobodilackih borbi Vojske i naroda Srbije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.