STILIZOVANJE KOSE: Pet grešaka zbog kojih izgledate i do 10 godina starije

Odabir frizure može da nas pomladi, savršeno uokviri lice, istakne oči , ali isto tako može i da učini da izgledamo starije nego što zapravo jesmo.

Kako biste izbegle tu opciju, ove stvari izbegavajte da radite.

Prestilizovana frizura

Ako svom licu želite da dodate mladoliki izgled, pri oblikovanju frizure izbegavajte previše tapiranja, uvijanja i laka za kosu.

Asimetrični i nesavršeni oblici ne samo da su u trendu, već će odvratiti pažnju od bora!

Boja kose u jednoj nijansi

Monotona i bezlična boja kose učiniće vas starije za nekoliko godina i izbrisaće sjaj s lica. Zato se kod farbanja kose prepuste rukama stručnjaka koji će da odabere najbolju nijansu za vaš ten i istovremeno je iznijansira kako bi izgledala što prirodnije.

Previše volumena

Tapiranje kose već dugo vremena nije u modi pa ćete izgledati starije nego što jeste. Sigurne smo da ne želite da nosite frizuru kakvu obožavaju brojne bake zato nemojte preterivati s volumenom.

Preduga kosa

I dok je duga kosa jedna od najpoželjnijih ženskih frizura, upravo ona može da učini da izgledate starije, posebno ako je reč o bezličnoj frizuri s razdeljkom na sredini.

Redovno ošišana kosa izgleda neuporedivo bolje, čak i onda kada samo skratite krajeve. Osim toga, preterano duge vlasi povlačiće vašu kosu prema dole, a samim tim dodavaće bore vašem licu. A to nikako ne želite, zar ne?

Staromodna frizura

Neke frizure nikada ne izlaze iz mode, ali s vremena na vreme treba ih modernizovati. To posebno važi za natapirane šiške, prugaste pramenove i previše laka. Izbegavajte ih u širokom luku!

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.