Batić traži uvođenje hemijske kastracije za silovatelje

BEOGRAD, 27. juna 2010. (Beta) - Narodni poslanik Vladan Batić ponovio je u nedelju predlog pooštravanja kaznenih mera i uvođenje hemijske kastracije za silovatelje i pedofile.

U otvorenom pismu ministaraki pravde Snežani Malović i predsednici Narodne skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović, Batić je naveo da se, u ime svih žena, javnosti i razuma, obraća "posle stravičnog zločina u okolini Novog Sada, gde je monstrum najpre silovao pa potom ubio osmogodišnju devojčicu".

Batić je, kako je podsetio, pre šest meseci podneo predloge Zakona o izmena i dopunama Krivičnog zakona i Zakona o izvršenju krivičnih sankcija kojima je predložio maksimalno povećanje zatvorskih kazni, uvođenje javnog reguistra i čipovanje silovatelja i pedofila, kao i hemijsku kastraciju višestrukih povratnika.

Batić se pozvao na novinske napise prema kojima je osumnjičeni za jučerašnje silovanje i ubistvo devojčice kod Novog Sada i ranije pokušavao da siluje i zaključio da bi se zločin možda mogao izbeći da je (osumnjičeni) ima čip za praćenje njegovog kretanja.

Pogledajte još