Kovačeviću odloženo suđenje za 13. septembar

BEOGRAD, 28. juna 2010. (Beta) - Suđenje Miladinu Kovačeviću pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu u ponedeljak je odloženo zbog nedolaska njegovog branioca Borivoja Borovića i drugookrivljenog Igora Miloševića.

Suđenje je odloženo za 13. septembar. Kovačević se tereti da je 4. maja 2008. godine u Bostonu američkom studentu Brajanu Stajnhaueru naneo teške povrede opasne po život, a optužen je i za falsifikovanje pasoša i podstrekavanje za zloupotrebu službenog položaja.

Optužnica tereti bivšeg konzula i vicekonzula Srbije u Njujorku Igora Miloševića i Slobodana Nenadovića da su zloupotrebom službenog položaja Kovačeviću omogućili da napusti SAD.

Kovačević branilac Borivoje Borović, pisanim podneskom, obavestio je sud da "zbog angažovanosti na drugim predmetima koji su pritvorski", nije u mogućnosti da pristupi današnjem, kao ni ostalim suđenjima zakazanim za ovu nedelju. Kovačević je izjavio da ne želi da iznosi odbranu bez branioca.

Igor Milosević, iako uredno pozvan pre mesec i po dana, nije se danas pojavio u sudnici, a prema rečima njegovog branioca Milana Zindovića, u vreme početka suđenja "Milošević je u vozu na ulasku u Beograd".

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.