Filharmonija svirala za novosadske bebe

Nakon velikog uspeha koji su koncerti za bebe imali u Beogradu, Filharmonija je isti program izvela za najmlađe novosađane i, ovoga puta, Galeriju Matice srpske pretvorila u jedinstvenu muzičku igraonicu. Na dva mini koncerta, muzičari su zajedno sa dirigentom Aleksandrom Kojićem izveli Simfoniju uspavanki u galerijskom ambijentu gde su bebe slobodno uživale u umetnosti.

- Pre svega želim da zamolim sve mame, tate, bake, tetke, deke, da našoj uvaženoj današnjoj publici, čim malo odraste, prenesu naše najtoplije pozdrave kako bi znali koliko im se uvek radujemo, kao i da ih uskoro očekuju i filharmonijski koncerti za predškolce i školarce. Znate, koncerti za bebe, na kojima vam ništa nam drugo ne preostaje nego da se rastopite od slatkoće i miline, nas podsećaju i da ovo čime se bavimo nije posao, već misija. I to najlepša moguća misija. Drago mi je da se trend bebećih koncerata Beogradske filharmonije širi, a od srca čestitam Tijani Palkovljević Bugarski i Galeriji Matice srpske što su postali prvi bejbi frendli muzej u regionu - rekao je direktor Beogradske filharmonije, Ivan Tasovac.

- Galerija Matice Srpske već dugo radi sa decom, ali nam se činilo da je pravi trenutak da proširimo aktivnosti i na bebe, odnosno na mame sa bebama. Zato smo pokrenuli akciju “Bejbi frendli” muzej i jedna od aktivnosti koju sprovedimo su koncerti. Tako spajamo likovnu i muzičku umetnost i činimo da deca budu na ti sa institucijama kulture, da nemaju strah i da dolaze rado i sa navikom još iz detinjstva - rekla je Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

U saradnji sa Beogradskom filharmonijom i Muzičkom omladinom Novog Sada, Galerija Matice srpske će svake prve subote u mesecu priređivati besplatne koncerte za najmlađe posetioce i njihove roditelje u okviru programa Odrastanje uz umetnost – Beba u galeriji. A u svojoj kući, Beogradska filharmonija održava naredni ciklus bebećih koncerata početkom januara 2019.

Izvor: Promo
Foto: Marko Đoković

Pogledajte još