PREPORUKA NEDELJE: Pavle Mensur - predstava, restoran, film, serija, koncert

Pavle Mensur, sin slavnog glumačkog para Irfana Mensura i Srne Lango, ovih dana je u žiži javnosti zbog uloge mladog delikventa Save u novoj hit seriji "Pogrešan čovek". Pavle igra momka sa druge strane zakona koji, u tandemu sa Nastasijom čiji lik tumači Tamara Aleksić, zarađuje novac tako što obavlja "prljave" poslove za Mihajla koga tumači Petar Benčina. Nakon završene umetničke škole, Pavle je krenuo stopama svojih roditelja tako da je danas student FDU, a uporedo sa napornim predavanjima i vežbama, snima novu seriju koja je već osvojila srca brojnih gledalaca širom regiona. U pauzi, između brojnih obaveza, odazvao se našem pozivu i odabrao za početak jeseni svojih pet favorita: predložio je našim čitaocima svoju omiljenu predstavu, restoran u čijim specijalitetima uživa, seriju, koncert i film koji ga opušta.

PREDSTAVA

- Predstava "U agoniji". Igraju Radovan Vujović, Marija Vicković i Branko Cvejić. Trenutno se igra u studiju JDP-a, pa intima prostora neverovatno doprinosi režiji. Čini vam se da gledate dobro snimljen triler.

RESTORAN

- Ne bih znao koji restoran da izdvojim, ali mesto gde treba da svratite je definitivno Đura bar. Od hrane uglavnom lagane stvari i vrhunski mezetluk. Zbog ambijenta, muzike i ljudi, tu je 1/1 i neko piće.

FILM

- "La haine". Srpski - " Mržnja ". Francuski crno-beli film iz 1995. Pisao i režirao, tada student, Metju Kasovic. Jedan dan, tri mlada momka odrasla na pariskim ulicama, dosada i nađen pištolj.

SERIJA

- "La casa de papel". Španci. Odlična serija i za mene osveženje. Grupa od osam bandita, među kojima su i dva Srbina, navođena mastermindom koji je spolja na, čini se bezbednom, upada u fabriku u kojoj se proizvodi novac. Cilj im je da ne ubiju nikoga i uzmu 2.400 miliona evra.

KONCERT

- Femi Kuti. Bio je skoro na Kalemegdanu sa Makedonskom filharmonijom. Pored ćaleta, Fela Kutija, svakako princ afrobeata. Afrika u Beogradu na nešto malo više od sat vremena. Prošle godine nastupao na BELEF-u, tako da treća sreća.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Marko Kažić/Promo

Pogledajte još