Aligrudić optužuje DS za odlaganje sednice odbora

BEOGRAD, 29. juna 2010. (Beta) - Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DŠ) Miloš Aligrudić optužio je u utorak predsednika Administrativnog odbora Nenada Konstatinovića da namerno odlaže sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o blanko ostavci nekadašnjeg poslanika DŠ-a Dragana Šormaza koji je isključen iz te stranke.

"Konstantinović zna da je osam članova Administrativnog odbora za to da mandat ostane DŠ-u i zato odlaže sednicu", rekao je Aligrudić novinarima u Skupštini Srbije i optužio Demokratsku stranku da želi da odlaganjem sednice utiče na odluku o mandatu Šormaza.

Aligrudić smatra da Konstantinović želi da održi sednicu Administrativnog odbora onda kada neko od članova Odbora ko je za to da mandat Dragana Šormaza ostane DŠ ne bude mogao da prisustvuje.

Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Nenad Konstantinović odložio je za sedam dana za danas zakazanu sednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o mandatu nekadašnjeg poslanika DŠ Dragana Šormaza. Konstantinović smatra da će odluka o mandatu Dragana Šormaza "bitno uticati na politički život Srbije i da zbog toga ne sme da bude doneta brzopleto", kao i da treba sačekati odluku Ustavnog suda Srbije na žalbu Dragana Šormaza da mu se oduzme mandat.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.