Muzej Cepter u Beogradu od 1. jula

BEOGRAD, 29. juna 2010. (Beta) - Muzej Cepter, u kojem će biti izložena stalna postavka dela srpskih i jugoslovenskih slikara druge polovine 20. veka i savremenih domaćih autora, biće otvoren 1. jula u Beogradu.

Umetnička direktorka Muzeja Cepter Ivana Simeonović Ćelić rekla je u utorak na konferenciji za novinare da stalnu postavku čine dela iz Kolekcije Cepter, koja obuhvata više od 350 slika, skulptura, crteža i drugih radova 132 autora.

"Muzej Cepter želi da bude živi organizam u kojem će se, pored stalne postavke, smenjivati izložbe, gostovati druge muzejske i galerijske institucije iz Srbije i sveta, gde će vrata biti otvorena za široku lepezu kulturnih događanja", navela je Ivana Simeonović Ćelić.

Petar Lubarda, Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Olja Ivanjicki, Stojan Aralica, Jovan Bijelić, Ilija Bašičević Bosilj, Dušan Džamonja, Dušan Otašević, Milo Milunović, Zora Petrović, Lazar Vozarević, Ljubica Cuca Sokić, Kosta Bradić, Petar Omčikus, samo su neki od autora čija dela čine stalnu postavku Muzeja.

Ivana Simeonović Ćelić rekla je da će stalna postavka povremeno biti menjana i dopunjavana novim delima, prevashodno mlađih autora. Ulaz u Muzej Cepter neće se naplaćivati do jeseni.

Pogledajte još