Policija: Na saboru u Guči bilo 600.000 ljudi

ČAČAK, 13. avgusta 2007. (Beta) - Na 47. Saboru trubača u Guči od 8. do 12. avgusta boravilo je oko 600.000 posetilaca, među kojima je bilo nekoliko hiljada stranih državljana, saopštila je danas čačanska policija.

Kako se ističe, stanje bezbednosti u Guči bilo je "zadovoljavajuće", jer je za pet dana Sabora evidentirano 27 krivičnih dela, od kojih je bilo 17 sitnih krađa, utaja ili prevara.

Policija je saopštila da su na Saboru počinjene četiri krađe kao i po jedno krivično delo uništenja i oštećenja tuđe stvari, falsifikovanja novca i ometanje ovlašćenih službenih lica u vršenju poslova bezbednosti.

Podneto je devet prekršajnih prijava protiv osoba koje su narušavale javni red i mir, a policija je evidentirala šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedna osoba zadobila teže i tri lakše povrede.

Saobraćajna policija je za vreme održavanja 47. Sabora trubača u Guči kontrolisala 8.094 vozila i podnela 411 prekršajnih prijava, od čega je 21 prijava protiv vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 24 zadržana do otrežnjenja.

Pogledajte još