Vaterpolisti Srbije najavljuju pohod na medalje

BEOGRAD, 30. juna 2010. (Beta) - Vaterpolisti Srbije Slobodan Soro i Slobodan Nikić i selektor Dejan Udovičić ocenili su u sredu da je ekipa dobro radila u prvom delu priprema i najavili da će na sva tri predstojeća međunarodna takmičenja pokušati da osvoje neku od medalja.

"Dobro smo radili tokom prvog dela priprema u Kanadi. Imali smo naporne treninge, odigrali smo i dve prijateljske utakmice. Odradićemo još sedam dana bazičnih priprema u Banjaluci, a zatim nas očekuju tri velika takmičenja u kojima ćemo ići na medalje", rekao je vaterpolista Srbije Slobodan Nikić.

Prva obaveza Srbije u "gustom" kalendaru je završni turnir Svetske lige u Nišu, koji se igra od 13. do 18. jula. "Delfini" će potom od 27. jula do 1. avgusta igrati na FINA kupu u rumnskoj Oredei. Najvažnije takmičenje ove sezone biće Evropsko prvenstvo, koje se igra u Zagrebu od 29. avgusta do 11. septembra.

"FINA kup i Svetska liga su važna takmičenja, jer preko njih možemo da obezbedimo direktan plasman na sledeće Svetsko prvenstvo. To je realan cilj za nas. Ipak, najvažnije takmičenje je EP u Zagrebu. Navikli smo navijače na uspehe i zbog toga imamo obavezu da zabeležimo dobre rezultate na svim takmičenjima", kazao je golman Slobodan Soro. Reprezentacija Srbije sutra putuje za Banjaluku, gde će ostati do 8. jula.

Pogledajte još