fbpx

BANDITI U POTRAZI ZA MAMOM: Film Koste Ristića ove jeseni stiže u bioskope

Film "Banditi u potrazi za mamom" je priča o tri brata i sestri i njihovoj borbi u današnjem društvu. Tragajući za mamom koji ih je napustila, ulaze u opasan svet ulice, u kom pronalaze svoju slobodu. Kao deo džeparoške bande ih hvata Policija, sve osim Kristijana koji ostaje sam i kome jedini zadatak postaje da oslobodi braću i sestre iz Doma. U sivilu Beograda, dečak pronalazi slobodu. Film "Banditi u potrazi za mamom" inspirisan je stvarnim životima malih Roma, i prikazuje njihovu realnost.

Reditelj Kosta Ristić diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, gde završava i master studije Filmske i TV režije. Njegovi studentski filmovi "Dijamant za Baja Kaliforniju", "Ruža vetrova" i "Sloboda ili strip" prikazuju se na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima.

Kosta je prošle godine bio na filmskoj radionici Vernera Hercoga na Kubi, gde je snimio kratkometražni film "Dve otadžbine". Iste godine, film je prikazan na Kanskom festivalu u selekciji ACID Cannes.

Banditi u potrazi za mamom su njegovo prvo dugometražno ostvarenje i ujedno njegov diplomski master rad. Kosta o svom filmu kaže sledeće:

- Ovaj film-igra bavi se opštim egzistencijalističkim i socijalnim temama kroz naivnu prizmu svojih tomsojerovskih junaka. To je priča o odrastanju i slobodi.

"Banditi u potrazi za mamom" je na ovogodišnjem FEST-u odneo čak 3 nagrade. Dobio je Nagradu žirija i jednoglasnom odlukom dodeljena mu je Politikina nagrada "Milutin Čolić", priznanje za najbolji film u nacionalnoj selekciji. Kristijan Garip je dobio nagradu za najbolji debi, jer je, po rečima žirija fenomenalno izneo film svojim umećem, šarmom i harizmom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.