Etno festival hrane i muzike Vojvodine

Američka fondacija za razvoj (ADF) planira da i 2007. godine organizuje „Etno festival hrane i muzike Vojvodine“. Festival podržava Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za privredu i Grad Novi Sad - Gradska uprava za privredu i turizam. Festival će se odžati u subotu 25. avgusta 2007. godine u Novom Sadu na kupalištu Štrand. Predviđeno je da program festivala počne u 10 časova i traje do 20 časova. 

Festival hrane i muzike Vojvodine na jednom mestu u jednom danu predstavlja kulturno nasleđe i bogatstvo različitosti Vojvodine istovremeno dajući i sintezu brojnih lokalnih festivala čuvenih po tradicionalnim specijalitetima, muzici, plesovima i rukotvorinama. Ovaj svojevrstan »festival festivala« prezentacijom lokalnih manifestacija, proizvoda i turističke ponude opština nastoji da promoviše turizam i ekonomski razvoj zajednica širom Vojvodine. 

Prošle godine je „Etno festival hrane i muzike Vojvodine“ u Novom Sadu ugostio preko 1.200 izvođača iz 38 kulturno-umetničkih društava i ansambala kao i 1.800 učesnika iz 95 zajednica iz Vojvodine i istočne Srbije koji su na živopisnim štandovima predstavili obilje specicjaliteta, rukotvorina i turističke ponude. Festival godišnje privuče više od 25.000 posetilaca. 

Osnovni kriterijum za izbor učesnika je kvalitet i raznovrsnost prezentacije. Svi odabrani učesnici biće pozvani na konsultativni sastanak na kojem će se precizno utvrditi obim programa i način prezentacije na festivalu. O mestu i vremenu održavanja istog, bićete naknadno obavešteni. 

Učesnici sami obezbeđuju namirnice za pripremu jela, rukotvorine za izlaganje, osoblje za štandove i prevoz. Učesnici sami brinu o pripremanju i izlaganju jela kao i o svojoj prezentaciji na štandu. Pripremljena hrana, proizvodi starih zanata, etno rukotvorine i suveniri se mogu prodavati po cenama i pod uslovima koje odrede učesnici u dogovoru sa ADF-om. Učesnici će biti u obavezi da plate participaciju radi pokrivanja dela osnovnih troškova organizovanja festivala. Učesnici su dužni da pruže potrebne informacije glavnom organizatoru pre i posle održavanja festivala.

Informacije i prijave:

Helenа Bakoš na 011/344-0464, 344-0226, 064/191-5253 ili hbakos@adfusa.org i
Nebojšа Jakovljević na 011/344-0464 i 063/356-133 ili njakovljevic@adfusa.org.

Pogledajte još