POČETAK PUN NADE I SNOVA: Svetoslav Atanasov, generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, o svom novom poslovnom zadatku

Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, je objavio svoj prvi blog koji prenosimo u celosti.

- Kada mi je ponuđena pozicija generalnog direktora Coca-Cole HBC Srbija i Crna Gora, naravno da sam bio veoma počastvovan što mi kompanija dodeljuje tako značajnu ulogu. Ulogu da nastavim sa daljim održivim rastom najuspešnije operacije u Coca‑Cola Hellenic grupi.

Kada mi je ponuđena pozicija generalnog direktora Coca-Cole HBC Srbija i Crna Gora, naravno da sam bio veoma počastvovan što mi kompanija dodeljuje tako značajnu ulogu. Ulogu da nastavim sa daljim održivim rastom najuspešnije operacije u Coca‑Cola Hellenic grupi. Istovremeno sam znao da će moja supruga i moja dva sina, Marin i Kalojan, biti sigurno srećni u Srbiji. Tokom proteklih nekoliko godina smo posećivali Beograd i uvek se divno provodili. Čak i kad smo išli na neke druge destinacije, trudili smo se da barem jedan dan provedemo u Beogradu. To ne čudi, jer mi u Bugarskoj i onako kažemo братя сърби, braća Srbi, zato što imamo sličan, gotovo isti mentalitet.

Moj prvi dan u beogradskoj punionici obeležio osećaj koji i sada imam. Kad sam ušao u glavnu zgradu, sreo sam se sa Svetlanom, svojom personalnom asistentkinjom, koja me je dočekala sa pozitivnom energijom i toplom dobrodošlicom, na isti način kao što to čini i svakog dana od tada.

Prvi sastanak sa najbližim saradnicima je protekao kako sam i očekivao. Puni velikih snova, ideja i zajedničke posvećenosti, sigurni da ćemo obezbediti održiv rast ove operacije. Taj dan mi je ulio veliku nadu da ćemo zajedno napraviti nešto veliko!

Došao sam ovde pun poštovanja prema organizaciji - prema svemu što je tim do sada ostvario. Coca‑Cola HBC Srbija i Crna Gora je osvojila Andrew David trofej, internu nagradu za najuspešniju operaciju u Coca‑Cola Hellenic grupi, i to tri puta zaredom. To je nešto što još nikome nije uspelo. Ova lokalna operacija je dostigla najviši nivo. Da bi tu i ostala, neophodno je da stalno inoviramo i iznova se razvijamo u svim mogućim aspektima! Uvek kažem da nikad ne treba da prestanemo da težimo ka još većim visinama.

Za 2019. godinu imamo odlično definisane i snažne strategije kao i garanciju tima da ćemo ih uspešno sprovesti i ispuniti svoje obaveze. Najviše treba da se okrenemo rastu prihoda od pojedinačnih pakovanja i osvajanju tržišta, koje postaje sve konkurentnije u različitim zemljama. Mi treba da ostanemo fleksibilni i da naučimo da brzo prilagođavamo svoje planove u promenjenom okruženju. Nastavićemo da se bavimo ulaganjem u razvoj svojih zaposlenih kao i privlačenjem najvećih talenata. Dodatno ćemo ojačati svoju poziciju kao jednog od vodećih poslodavaca i dodatno razviti organizacione sposobnosti. Kada je reč o potrošačima nastavićemo da im nudimo širok asortiman napitaka koje su prilagođeni njihovim potrebama 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. To će od nas zahtevati da se još više prilagodimo svojim partnerima tj. kupcima. Zajedno sa njima, možemo dodatno da ojačamo posvećenost kontinuiranom poslovnom rastu.

Lično čvrsto verujem u zajedničko stvaranje. Zajedničko stvaranje kao filozofija okuplja različite strane koje udružene kreiraju uzajamno koristan ishod. Stoga verujem da je uloga naših zaposlenih, svih 1000 njih, izuzetno važna. Oni treba da zajednički stvaraju udruženu vrednost sa našim kupcima, dobavljačima, potrošačima i lokalnom zajednicom. Od njih očekujem da ostanu otvorenog uma, fleksibilni i da uvek teže ka inovacijama i stalnom razvoju.

Ja lično sam ovde došao da radim, da radim najbolje što mogu i to zajedno sa celim timom čija dalja edukacija i razvoj će biti u centru moje pažnje. Baš ovako jednostavno, kao što i zvuči. I kao i u svemu ostalom, daću sve od sebe. To je moje obećanje, ne samo ovoj kompaniji, nego svim ljudima, posvećenim zaposlenima u kompaniji Coca‑Cola HBC Srbija i Crna Gora. Zato nas pratite i gledajte kako ova operacija konstantno podiže lestvicu ka jednom velikom snu!

„Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova.” - Elenor Ruzvelt

coca-colahellenic.com

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još