Za petak, 2. jul 2010.

BEOGRAD, 2. jula 2010. (Beta) - Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o hapšenju lekara Instituta za onkologiju i radiologiju i o navodnim planovima za ubistvo lidera Srpske napredne stranke.

ALO - O hapšenju osumnjičenih za korupciju i zloupotrebu lekova u Insititutu za onkologiju "Tata, šta mi uradi doktor". List prenosi navode iz pisma Darka Šarića, koje je upućeno pravosudnim organima i njegovom advokatu Zdenku Tomanoviću "Nisam vođa narko klana".

BLIC - "Hag traži podatke o Šešeljevom planu za ubistvo Nikolića", o novim dokazima koje je dao Miloš Simović. O aferi na Institutu za onkologiju: "Farmaceuti dali 50 miliona evra mita lekarima". O neizmirenim obavezama Elelktroprivredi Srbije: "Bogataši najveće neplatiše struje". "Karadžić se obavezao da će poštovati ugovor sa Antićem" - o odboru za hitna pitanja Fudbalskog saveza.

VEČERNJE NOVOSTI - O malverzacijama sa citostaticima: "Direktor vodio igru". O predviđanjima Privredne komore Srbije "Biće dosta hrane". "Šarić: kartel nije moj" - pismo optuženog narkobosa Darka Šarića sudu i advokatu iz Turske. "Simović čeka BIA u Zabeli", o nameri za saslušanje Miloša Simovića o planu za ubistvo lidera SNS.

DANAS - Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik: "Partnerstvo SAD sa Srbijom je jedno od ključnih u regionu". "Smoki i bananica u hrvatskom vlasništvu", o tome da je hrvatska grupa Atlantik preuzela slovenačku Drogu Kolinsku. O nastavku istrage u slučaju hapšenja lekara sa Instituta za onkologiju i radiologiju: "Od mita kupovalil stanove i kola".

KURIR - O hapšenju osumnjičenih za zloupotrebe citostatika i korupciju "Pohapsiti sve trovače".

POLITIKA -"MUP i Tužilaštvo dva puta posetili Simovića" - saznanja su lista. "Rezervisti dali advokatima na ruke 6.286.600 dinara" - o tome da je štrajkački odbor prevario rezerviste. "Uporišna tačka promene zakona - zaštita funkcionera", intervju sa Slobodanom Beljanskim, članom odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

PREŠ - "Hrvatski i 'bananica' i 'smoki'", povodom vesti da je hrvatska Atlantik grupa postala većinski vlasnik najpoznatijih srpskih brendova kupovinom 95 odsto akcija Droge Kolinske.

PRIVREDNI PREGLED - "Grčka drama i dalje preti Srbiji", prenosi list procene stručnjaka Instituta za tržišna istraživanja. O tome da firme i građani Srbije sve teže otplaćuju kredite "Nelikvidnost privrede ugrožava kreditni rejting".

Pogledajte još