Za mladalačku kožu jedite breskve

Breskva je  veoma sočna voćka koja je puna važnih supstanci, koje nas čine mladim, lepim i zdravim, tvrdi bečki profesor Hademar Bankhofer. Breskva je, pre svega, korisna za kožu, jer ona postaje nežna kao koža breskve. 

Da bi imali nežnu mladalačku kožu mnogi kupuju skupe kozmetičke proizvode, a isti efekat može da se postigne konzumiranjem breskve. 

Kora i meso breskve sadrže dosta karotena, a pre svega biljnog pigmenta - ksantofila. On štiti naše ćelije od preranog starenja. Osim toga i nukleinska kiselina u breskvama utiče na to da koža ostane nežna i mlada. Zbog visokog sadržaja magnezijuma, vitamina B3, selena i cinka, konzumiranje breskve može za kratko vreme da otkloni loše raspoloženje. Ona je takođe dobra u borbi protiv stresa. Bankhofer savetuje one koji dnevno imaju mnogo termina da svakako jedu dosta breskvi. One jačaju i srce i krvotok, snižavaju visok krvni pritisak i deluju prilikom zatvora. 

Bankhofer tvrdi da se konzumiranje breskve pozitivno odražava i na seksualni život. Muškarci koji redovno jedu breskve plodniji su i imaju bolji seksualni život. Vitamin C u breskvi u kombinaciji s mineralima i enzimima povećava broj muških spermatozoida i čini ih aktivnijim. Visok sadržaj vitamina C jača naš odbrambeni sistem, a kod pušača ublažava posledice pušenja. Pušačima je potrebna tri puta veća količina vitamina C nego nepušačima, zbog čega Bankhofer savetuje da se u organizam unesu minimum tri breskve dnevno. 

(Compress)

Pogledajte još