Cvetković osudio nasilje i pozvao da se osigura mir

BEOGRAD, 2. jula 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković oštro je u petak osudio nasilje u Kosovskoj Mitrovici u kom je život izgubila jedna osoba, a ranjeno 11 građana i zatražio od međunarodnih misija da osiguraju mir i bezbednost svih građana.

"Vlada Srbije najoštrije osuđuje nasilje nad građanima koji su mirno protestovali i insistira da međunarodne misije, u skladu sa svojim mandatom, osiguraju mir i bezbednost svih građana svih građana na teritoriji Kosova i Metohije", naveo je Cvetković u saopštenju.

"Ovaj teroristicki napad je odgovor ekstremista usmeren protiv nastojanja da se u južnoj srpskoj pokrajini obezbedi trajna stabilnost", ocenio je predsednik Vlade Srbije.

On je apelovao na sve građane na Kosovu i Metohiji da se uzdrže od nasilja, da osude ekstremizam i pomognu nadležnim međunarodnim organizacijama da otkriju počinioce tog napada.

Cvetković je pozvao pripadnike međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji da što hitnije rasvetle današnji zločin i napadače privedu pravdi.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.