U Sopotu otvoren 39. Filmski festival SOFEST

BEOGRAD, 2. jula 2010. (Beta) - Filmski festival u Sopotu (SOFEST), koji je ove godine u znaku obeležavanja 50 godina od snimanja filma "Ljubav i moda" Ljubomira Radičevića, otvorila je u peak uveče u Centru za kulturu Sopot glumica Beba Loncar, koja je igrala glavnu ulogu u tom filmu.

Festival, koji se održava 39. put, počeo je tradicionalnim defileom poznatih glumaca, reditelja i filmskih radnika, na kome su prikazani modeli motora "vespa", kakvi su korišćeni prilikom snimanja filma.

Glumica Beba Lončar je na otvaranju rekla da se proslavlja 50 godina od snimanja filma "Ljubav i moda" i da je njen san kada je snimala taj film, bio da on ostane zapamćen.

"U tom filmu sam igrala sa nekim od naših tada najpoznatijih glumaca, a ja sam bila tinejdžerka i želja mi je bila da ovaj film, koji prikazuje Beograd šezdesetih godina 20. veka, ostane zapamćen", rekla je ona.

Nakon svečanog otvaranja Festivala prikazan je film "Žena sa slomljenim nosem" reditelja Srđana Koljevića, u kome glavne uloge igraju Nebojša Glogovac, Nada Šargin, Anica Dobra i Branka Katić.

Na Festivalu će do 6. jula u takmičarskom programu biti prikazano sedam srpskih ostvarenja koja su snimljena u periodu od prošlog festivala.

Festival će biti zatvoren 6. jula dodelom nagrada i projekcijom filma "Ljubav i moda".

Pogledajte još