POSLEDNJA ULOGA NEBOJŠE GLOGOVCA: Večeras premijera filma "Južni vetar"

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao.

Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno zameri brutalnom narko klanu.

Njegova greška će da izazove lavinu nevolja koje će se sručiti kako na njegovu ekipu, tako i na ljude povezane sa njim, njegove prijatelje, roditelje, brata, devojku Sofiju. Maraš odluči da preuzme odgovornost za grešku koju je počinio. Na tom putu mu saznanje da će postati otac otvara oči i diže ga iz pepela, u novu veru i novi život. Pronalazi način da se obračuna sa protivnicima, preuzima svu krivicu na sebe i završava u zatvoru.

Premijera filma "Južni vetar" biće održana večeras u Velikoj dvorani Sava centra, a zbog velikog interesovanja film će iste večeri premijerno biti prikazan i u tri sale bioskopa "Cineplex" u tržnom centru "Ušće".

To je rečeno juče na konferenciji u bioskopu Roda Cineplex na Banovom brdu na kojoj su govorili reditelj i koscenarista Miloš Avramović i glumci Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Miodrag Radonjić, Miloš Timotijević, Srđan Žika Todorović i Jovana Stojiljković.

Glavnog junaka u filmu, Petra Maraša, tumači Miloš Biković koji je rekao da je glavna vrednost filma psihološka uverljivost likova i dodao da su svi glumci uradili sjajan posao.

- Što se tiče mog junaka, to je momak koji je svoj talenat i strast prema kolima i brzoj vožnji mogao da ostvari na jedan drugačiji način, da je išao težim putem. Međutim, a to i jeste jedna kritika društva u kome živimo, mlad čovek ukoliko želi da dobije sve odmah, da ostvari svoje ambicije nateran je da krene pogrešnim putem, a ono što je za mene bilo zanimljivo je kako jedna pogrešna odluka dovede do niza događaja koje čoveka izmene do neprepoznatljivosti - rekao je Biković.

Dragan Bjelogrlić je rekao da mu je drago da je ponovo jedan domaći film izazvao pažnju javnosti.

Primetio je da su ranije bioskopi lošije izgledali, ali su sale bile prepune i svaka premijera domaćeg filma je u Beogradu bila događaj.

- Sad imamo lepe sale, ali nažalost kada su domaći filmovi u pitanju, često nisu baš popunjene, a ovaj film će, čini mi se, posle duže vremena vratiti publiku u bioskope - naveo je on.

Srđan Žika Todorović je rekao da je film "Južni vetar" fenomenalan i pozvao sve da dođu u bioskope.

Učesnici konferencije prisetili su se i nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca, kome je uloga u filmu "Južni vetar" bila poslednja.

- Ja sam prvi put radio sa Nebojšom upravo na ovom filmu. Bio je izrazito topao čovek, duhovit, obrazovan, dubok, veliki glumac i bilo je zadovoljstvo gledati ga u kadru - rekao je Biković i dodao da je Glogovca, kao i sve velike ljude, karakterisala jednostavnost.

Izvor: Tanjug/Promo
Foto: Promo

Pogledajte još