ČETIRI SAVETA ZA IZLAZ IZ ZAČARANOG KRUGA: Zašto se vraćate bivšim ljubavima?

Koliko puta vam se do sada desilo da sa nekim raskinete, ali se ubrzo pomirite i sve se vrati na staro i tako u nedogled?

Svaka devojka je ovu situaciju doživela bar jednom u životu, čak i ona koja nije sklona vraćanju starim partnerima.

Lako je ući u začarani krug, a jako teško iz njega izaći. Vraćanje staroj ljubavi opevano je u mnogim pesmama, pričama i filmovima, ali ono što iz toga nikako ne možemo naučiti jeste da takve situacije nisu ideal ljubavi.

Ljubav nije patnja, ostanak u lošoj vezi, jer ste previše slabi da se ponovo upustite u nova poznanstva. Ne, ljubav je dopunjavanje, pružanje podrške, poverenje, poštovanje i čista emocija! Pored sebe treba da imate osobu koja će vam davati snage za budućnost.

U nastavku vam objašnjavamo zašto se uvek nađete u lošim vezama i što je najgore – zašto im se vraćate!

Mislite da će stvari biti drugačije

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ostajemo u lošoj vezi. Da, stvari se mogu promeniti, ali nije ih samo dovoljno želeti već preduzeti konkretne akcije. Ako oba partnera nisu spremna promeniti ono što utiče na krah veze, ona neće opstati ni ovaj put.

Navikli ste na njega

Teško je da se odvojite od sigurne luke, pogotovo ako vam je prvenstveno prijatelj koji pruža podršku i uvek je tu za vas. U takvim situacijama ste ubeđene da nekog drugog sličnog ne možete nikada više upoznati, ali grešite. Sreća je nekad i u riziku. Važno je samo da vi budete spremne da se upustite u nova poznanstva!

Bol je sastavni deo svake veze? Ne nužno...

Da, naravno da ćete se svađati, prepirati, nekada i govoriti ružne reči, ali to ne bi trebao da postane glavni obrazac odnosa. Postoji velika razlika između parova koji se znaju i ne znaju svađati – ovi prvi pokazuju poštovanje i kad su ljuti, a drugi ne biraju ni reči ni postupke. Ako vam vaš partner iznova i iznova pokazuje da vas ne ceni, vreme je za konačno zbogom.

Ako ste vi zabrljali

U vezi u kojoj je dvoje ljudi, teško da je za probleme odgovorno samo jedno. No, ako ste vi ti koji ste napravili kardinalnu grešku, ne možete ništa drugo nego izviniti se i objasniti svoje postupke. Druga strana tada mora odlučiti može li preći preko toga ili ne. Požurivanje njegove odluke i ispitivanje kada će vas moći primiti natrag samo će ga još više udaljiti.

Izvor: Net.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još