LAVOVSKA BORBA: Pivopije odmerile snagu u takmičenju držanja i nošenja krigli na Novosadskom Oktoberfestu

Treći Novosadski Oktoberfest održan je 19. i 20. oktobra u punoj hali Master centra Novosadskog sajma.

Tokom dva dana festivala posetioci su mogli da uživaju u više od 200 vrsta zanatskih i svetskih piva, ništa nije moglo da prođe bez kobasica i bavarskih pereca, a bogat muzički program okupio je ljude iz svih krajeva.

Kako su organizatori kreirali program po ugledu na Oktoberfest u Minhenu tako je organizovano i nekoliko tradicionalnih pivskih takmičenja na kojim su najhrabriji odmerili snage.

Ljubitelji piva učestvovali su u takmičenju u držanju krigli, a naši domaćini i voditelji programa Danijela Stamenković i Milan Vučićević poznatiji pod pseudonimom Ničim Izazvan, kao i publika koja je navijala, potrudili su se da atmosferu dovedu do usijanja i bodre takmičare kojima su drhtale ruke, ali su se lavovski borili do samog kraja. Takmičenje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji, a oni koji su odnosili pobede dobijali su poklon vaučere za pivo .

Drugog dana festivala održano je takmičenje u nošenju krigla u kojem su učestvovali konobari i konobarice, a zadatak je bio preneti što veći broj krigli piva do cilja. U ovom delu takmičenja je postojao i stručni žiri koji se potrudio da sve bude pravilno ocenjeno. Prva tri mesta osvojila su vaučere za pivo i ulaznice za VIP ložu.

Kako dame imaju prednost, konobarice su prve krenule u borbu za tron, nakon toga i konobari, a po završetku pojedinačnih muško - ženskih kategorija usledio je konačan obračun u kojem je pobedu odneo jači pol.

Autor: Nataša Polarecki
Foto: Novosadski Oktoberfest

Pogledajte još