Institut očekuje izveštaj Ministarstva zdravlja

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Vršilac dužnosti direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Dušan Mileusnić izjavio je da danas očekuje izveštaj o inspekcijskom nadzoru i vanrednoj proveri kvaliteta stručnog rada, koje je Ministarstvo zdravlja sprovelo u toj ustanovi.

"Institut je proteklih dana funkcionisao uobičajeno. Sve operacije, zračenja i druge terapije odvijaju se po protokolu i tokom dana očekujem zvaničan izveštaj Ministarstva zdravlja o kvalitetu stručnog rada", kazao je Mileusnić agenciji Beta.

On je naveo da je inspekcijskim nadzorom posebno kontrolisan rad Klinike za medikalnu onkologiju, Službe za pedijatrijsku onkologiju, Eksperimentalnog odeljenja i apoteke Instituta.

Mileusnić je istakao da u toj zdravstvenoj ustanovi na odeljenju za decu radi dvoje specijalista pedijatara onkologa, kao i specijalista radioterapije, koji se bavi i pedijatrijskom onkologijom. "To odeljenje funkcioniše bez problema i neće biti nikakvih problema ni u vreme godišnjih odmora", dodao je vršilac dužnosti direktora.

Pogledajte još