fbpx

Protesti članova Asocijacije poljoprivrednika Srbije

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Asocijacija poljoprivrednika Srbije najavila je da će u utorak u 11 sati, u svim gradovima u kojima žive njeni članovi, početi proteste sa zahtevom da otkupna cena pšenice bude najmanje 15 dinara za kilogram i da se reše ostali problemi u agraru.

"Članovi asocijacije traže hitnu obustavu uvoza svinjskog i junećeg mesa i mleka, suzbijanje monopola u svom oblastima poljoprivrede, da cena kilograma junadi bude 1,7 evra, kao i otkup mleka za 32 dinara po litru", rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu predsednik Asocijacije Bogdan Šuljmanac.

On je dodao da poljoprivrednici traže i "da se za 100 kilograma sojinog zrna dobije 100 kilograma sojine sačme, regresiranu naftu na benzinskim pumpama" i da su "spremni da ostanu na ulici" dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Članovi Asocijacije, čiji će se protest održati u nekoliko gradova Vojvodine i centralne Srbije, istakli su da zahtevaju i da se isplate neisplaćena podsticajna sredstava svima koji su podigli zasade voća i vinove loze, a koja nisu isplaćena zbog donošenja raznih uredbi i uslovljavanje uplaćivanjem poljoprivrednog osiguranja kod Fonda PIO.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.