Srbija ima jasnu evropsku perspektivu

BEOGRAD, 5. jula 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej potvrdili su u ponedeljak u Beogradu da Srbija ima jasnu evropsku perspektivu, saopštila je predsednikova pres služba.

Tadić je, kako se dodaje, izrazio nezadovoljstvo usporavanjem procesa evropskih integracija, jer smatra da je presudno za budućnost Zapadnog Balkana da što pre bude integrisan u Evropsku uniju.

Svako drugo rešenje nije korisno ni za Zapadni Balkan, ni za EU, rekao je Tadić. Predsednik Tadić i Van Rompej razgovarali su i o aktuelnoj situaciji na Kosovu, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Evropskog saveta je danas boravio u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu od kada je u decembru 2009. stupio na dužnost.

Van Rompej se prethodno na Brdu kod Kranja sastao sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, a posle podne će u Zagrebu razgovarati sa hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor. Sastanak sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem je najavljen za sutra ujutru. Predsednik Evropskog saveta će u okviru turneje po regionu posetiti i Prištinu.

Pogledajte još