Spot Ne bleji pobednik međunarodnog takmničenja

VALJEVO, 6. jula 2010. (Beta) - TV spot "Ne bleji" NVO "Dobri ljudi" iz Valjeva pobedio je na međunarodnom medijskom takmičenju u okviru kampanje "Glocal Europe - youthNETwork for participation", objavljeno je večeras na lokalnom veb sajtu www.ugradu.info.

Tu kampanju organizovale su civilne organizacije, članica youthNET mreže - neformalne mreže za civilno društvo organizcija iz jugoistočne i istočne Evrope i Evropske unije (EU) u cilju promovisanja aktivne participacije i omladinskog aktivizma na lokalnom i međunarodnom nivou.

Posle pobede na takmičenju "Glocal Europe" u Srbiji, koje su sprovele organizacije "BalkanIDEA" iz Novog Sada i Grupa "Hajde da" iz Beograda, spot "Ne bleji" je kao predstavnik Srbije dobio najveći broj glasova i na internacionalnom takmičenju sprovedenom putem interneta.

Na tom takmičenju učestvovalo je 15 pobedničkih radova iz 15 država jugoistočne i istočne Evrope i EU.

Spot "Ne bleji" nastao je 2009. u okviru projekta "Reaktor - emisija pozitivne energije i aktivizma mladih", koji je realizovala NVO "Dobri ljudi" u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) Srbije i Grada Valjeva.

Kampanja "Ne bleji" imala je za cilj promociju aktivizma mladih u lokalnoj zajednici i omladinskih organizacija koje deluju u Valjevu.

TV spot "Ne bleji" može se pogledati na linku http://www.youtube.com/watć?v=pVCfXCzQGE0.

bzv/dar

Pogledajte još